Tószűrő Szolgáltatások, Funkciók

 

Hívjon: +36 1/999-8591, írjon: vagy kattintson ide és kérjen visszahívást!

 

Mit jelentenek a tószűrők szolgáltatásai?

 

A tószűrők márkától és típustól függően más-más jellemzőkkel és szolgáltatásokkal rendelkeznek a szűrés, karbantartás és beépítés szempontjából. A lejjebb felsorolt szolgáltatásokat találja tószűrő árainknál, az egyes tószűrők alatti felsorolásban.

Vannak olyan szolgáltatások és jellemzők, melyekkel több gyártó terméke is bír. Akadnak olyanok is, melyek csak egy-egy márkára vonatkoznak.

 
 
 

Általában elérhető szűrő szolgáltatások

UVC-szűrés

Az UVC-szűrés egy UV-C fénnyel működő beépített lámpát jelent. Feladata, hogy elpusztítsa az úgynevezett lebegő algákat, ezzel algátlanítsa a vizet.

Mechanikai szűrés

A legalapvetőbb szűrés a mechanikai szűrés. Minden tószűrő típus elvégzi ezt a feladatot, a víz alatti tószűrők a legegyszerűbb módon, míg a nyomásszűrők és átfolyó tószűrők már sokkal finomabb, akár többlépcsős szűrést is tartalmazhatnak. Az önmagában használt UVC szűrőket mindenképp mechanikai tószűrővel kell kiegészíteni, hisz az elpusztult algákat a mechanikai szűrés fogja fel.

Biológiai szűrés

A biológiai szűrésre alkalmas tószűrők a belsejükben lévő műanyag elemeken és zeolit köveken megtapadó, hasznos baktériumok segítségével tisztítják a vizet. Így a szűrési hatékonyság nem rögtön az üzembe helyezést követően érvényesül.

Oxigén dúsítás

Amelyik tószűrőnél ezt a jellemzőt látja felsorolva, arról tudhatja, hogy nem csak megszűri a vizet, de oxigénnel dúsítja is. Átfolyó szűrőkre jellemző szolgáltatás.

Pataktáplálás

A pataktáplálásra alkalmas szűrők rendelkeznek egy további kimenettel, mely alkalmas patak, csobogó táplálására.

Szűrő és szökőkút egyben

Az olyan szűrők, melyek egyúttal szökőkútként is üzemelnek egy - jellemzően teleszkópos – függőleges kivezetéssel rendelkeznek, melyre szökőkút fúvókák csatlakoztathatóak.

Adott márkákra jellemző szűrő szolgáltatások

Tisztavíz garancia – OASE® és Pontec® tószűrők

Amennyiben OASE® vagy Pontec® tószűrőt vásárol és a tulajdonságok tartalmazzák a tisztavíz garanciát, akkor garantált a tiszta vizű kerti tó. Ennek feltétele, hogy adott tószűrőt az ajánlott szivattyúval párosítsa és a használati útmutatóban leírtakkal megegyezően kezelje a rendszert.

Általában elérhető karbantartási szolgáltatások

Automatikus öntisztítás

Az automatikusan öntisztuló szűrők rendelkeznek egy beépített, szennyeződés eltávolító mechanizmussal.

Általában elérhető beépítési szolgáltatások

Könnyen elrejthető

A könnyen elrejthető tószűrők vagy teljesen a víz alatt vannak, vagy a kerti tó partján a földbe áshatóak.