Tófólia Elrejtése, Tófólia Rögzítése

 

Hívjon: +36 1/999-8591, írjon: vagy kattintson ide és kérjen visszahívást!

 

Tófólia elrejtése

 

A vízből kilátszó, kilógó tófólia elrejtésére több módszer is létezik. Az alábbiakban képekkel illusztrált módszerek bármelyike jó lehet, de a megoldásoknak csak a fantázia szabhat határt.

Az egyik legfontosabb tudnivaló tófólia elrejtése, rögzítése esetén, hogy az csak a meder 90-95%-os feltöltése után következhet. Ez azért lényeges, mert a teljes feltöltésig a víz súlya mozgatja a tófóliát (pl. benyomja a mélyedésekbe).

 
 
Tófólia elrejtése sziklaszegéllyel

Sziklaszegély

A sziklával szegélyezett medence akkor lesz mutatós, ha csak a sziklák fele emelkedik ki a vízből. Fontos, hogy alatta merev alaptestet alakítsunk ki. A tófólia az alap fölé kerül.

Kavicsszegély tófólia elrejtésére

Kavicsszegély

A kavicsok medencébe gurulásának megakadályozása érdekében célszerű gátat emelni a kavicságy szélére. A gátat a rugalmas tófólia alá ágyazzuk, így még stabilabb lesz.

Tófólia széleinek elrejtése kövezett szegéllyel

Kövezett szegély

Kőlapos szegély kialakításakor figyeljünk arra, hogy a lap valamelyest benyúljon a víz fölé. Habarccsal rögzítsük a lapokat a geotextíliára terített tófólia fölé.

Faanyagú szegély tófólia eltakarásához

Faanyagú szegély

Az összekötött rönkszalagot vagy henger alakú farudakat szorosan egymás mellé helyezve remek szegélyt alakíthatunk ki, melyet a vízszint alá ásott árokban habarccsal rögzítünk. A gyepszegélyt ezután már nekifuttathatjuk a rönksornak.

Tófólia elrejtése füves szegély alá

Füves szegély

A fűszegély erős taposási és koptatási igénybevételnek van kitéve. Fontos, hogy körbefalazással erősítsük meg a talajt, és betonból vagy erős habarcsból készítsünk mély alapot.