Tófóliázás, Tófólia Kerti Tóba

 

Hívjon: +36 1/999-8591, írjon: vagy kattintson ide és kérjen visszahívást!

 

Mekkora legyen a tófólia?

 

Kétféle választ adhatunk erre:

  • pl. 6.5x4 méteres oldalhossz, vagy
  • pl. 1.0 mm vastag
 
 
 

Tófólia méretezés

A tófólia oldalarányait a meder alapján kell kiszámolnunk. Számolhatunk valamilyen logikusnak tűnő képlettel pl. kétszer a mélység + oldalszélesség + kétszer 40 cm ráhagyás. Ez esetben viszont nem kapunk pontos méretet, mert nem mindegy, hogy a meder fala milyen meredek, lépcsős, vagy egyenletesen mélyülő kialakítású...

Használjunk inkább egy madzagot és egy mérőszalagot!
Engedjük a madzagot a mederbe végigvezetve a meder minden pontján - széltében és hosszában is! Fontos, hogy próbálkozzunk több méréssel ha szükséges, mert úgy kell lefektetni a madzagot, hogy az a legnagyobb szélességet és hosszúságot adja ki.

Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy a legnagyobb szélesség és hosszúság a tó közepén helyezkedik el. A mélyedéseket és a meder kialakítását is figyelembe kell venni!

A mérés lényege, hogy a lefektetett madzagot megmérve pontosan akkora hosszúságot és szélességet kapunk, mint amekkorát később a tófólia felvesz a mederben. Ráhagyásként (a tófólia megfelelő eltüntetéséhez) érdemes kétszer 30-50 cm-rel számolni.
Például:

Tófólia méretének meghatározása

Tófólia vastagsága:

A tófólia vastagsága az alábbi tényezőktől függ:

  • a tófólia mérete
  • a tófóliát esetlegesen érő hatások (pl. kutyák közelsége)
  • különböző tófólia márkák minőségi különbsége

Bővebb leírást itt olvashat.

Eltérő felhasználás (pl. tetőszigetelés), vagy a mérettáblázattól eltérő elképzelések esetén kérjen tőlünk tanácsot telefonon!